Обвиняемият бизнесмен Васил Божков който заяви, че се връща в

...
Обвиняемият бизнесмен Васил Божков който заяви, че се връща в
Коментари Харесай

Арестуват Васил Божков в 15:30 ч., ако кацне, но МВР мисли, че блъфира

Обвиняемият предприемач Васил Божков който съобщи, че се връща в България, ще бъде задържан в същия час, в който кацне, тъй като такава е процедурата. Божков уточни във фейсбук профила си, че каца в София към 15;30 ч. и пусна фотография от аероплан.

В прокуратурата още няма удостоверение за полета от Дубай към София. Неофициално оттова обясниха, че без значение дали Божков ще свидетелства по инспекции против Бойко Борисов, това никога не премахвало качеството му на обвинен по неговите лични каузи. Те били 4 на брой – обезпечение на убийството на Манол Велев и хазартен необут в Благоевград и един от атентатите против Алексей Петров.

Според адвокати Божков блъфира, с цел да види реакциите на медии и държавни структури.

Според разпоредбите Гранична полиция наложително ще би трябвало да извърши заповедта за задържане на прокуратурата.

Според източници, осведомени с процедурите при сходни обстановки, защитата на правосъдната власт би трябвало да изведе Божков от летището. Ако кацне с частен полет от Дубай, може да го приберат още на пистата. Засега на обществените уеб сайтове няма плануван частен полет.

Преди време на Васил Божков е била издадена заповед за 72-часов арест задочно.

Потърсени от „ 24 часа “, от Софийската градска прокуратура изпратиха позиция:

Ако в реалност се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, предвид на това, че лицето е оповестено за търсене. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за период до 72 часа

След установяването на лицето, органите на Министерство на вътрешните работи следва да го предадат на представители на досъдебното произвеждане, а точно – следователи, които да му предявят постановления в качеството му на обвинен по три броя наказателни каузи.

Лицето следва да бъде разпитано в качеството му на обвинен, като по-късно наблюдаващите прокурори ще преценяват дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, която следва да се дефинира от съда.

„ Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30. “ написа във фейсбук Васил Божков.

Проверка на „ 24 часа “ откри, че измежду предстоящите полети на летище София през днешния ден в действителност има идващ от Дубай в 15:25 ч., само че не е ясно дали предприемачът засяга него.

 

24chasa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР