Обвиняем за измама на възрастна жена в Монтана е предаден

...
Обвиняем за измама на възрастна жена в Монтана е предаден
Коментари Харесай

Измамик взел над 3 хил. лв. от пенсионерка за съдействие за настаняване в дом за възрастни

Обвиняем за машинация на стара жена в Монтана е предаден на съд, оповестиха от прокуратурата прокуратурата.

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

През 2019 година излъганата пенсионерка се срещнала с мъж, постоянно посещавал нейните съседи в Монтана и й се показал като Георги. Жената му споделила за желанието си да бъде настанена в дома за остарели хора в Берковица. Той пък й декларирал, че има връзки в тази институция, само че се нуждае от средства, с цел да промени непрекъснатия й адрес. Това съгласно него щяло да улесни настаняването й. Пенсионерката почнала да му дава пари, като за задачата теглела заеми от банки и други финансови институции.

При кандидатстването и приемането на заеми тя постоянно била придружавана от въпросния " Георги ", който се представял за неин внук. На собствен ред той й обещавал, че персонално и за своя сметка ще заплаща вноските по заемите.
 Обвиняват 43-годишен, откраднал пенсията на стара жена
Обвиняват 43-годишен, откраднал пенсията на стара жена

Обвиняемият е осъждан дейно за идентично тежко съзнателно закононарушение

До април 2020 година старата жена сключила 5 контракта за заеми и заеми . Освен това взела за измамника мобилен телефон на погашение и му изпратила парична сума посредством системата за разплащане EasyPay.

В хода на следствието е била открита самоличността на мъжа, въвел в подвеждане пенсионерката. В реалност той не бил подхванал никакви дейности, които да демонстрират, че има открити да спомага на дамата за настаняването й в дома за остарели хора.

В последна сметка мъжът придобил пари и движимости на обща стойност 3 369 лв. .

Обвиняемият е признал виновността си. Понастоящем той е с мярка за неотклонение " подписка ".

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР