Обвиненията срещу Изпълнителна агенция Медицински одит са изнесени публично по

...
Обвиненията срещу Изпълнителна агенция Медицински одит са изнесени публично по
Коментари Харесай

Според БЛС неясните обвинения срещу медицинския одит уронват престижа на цялото съсловие

Обвиненията против Изпълнителна организация " Медицински одит " са изнесени обществено по подобен метод, че се уронва престижа на цялото лекарско съсловие. 

Това оповестиха от Българския лекарски съюз във връзка инспекцията за нарушавания в Агенцията. 

" За следващ път, през последните дни, ставаме очевидци на обществено изнесена информация за следствие в здравния бранш, която вместо да показва в конкретика обстоятелства за виновност, е поднесена по метод, по който уронва престижа на цялото лекарско съсловие. Във връзка с следствие, което Прокуратурата поде за следене активността на ИАМО в последната година, в общественото пространство започнаха да се тиражират мнения, които основават възприятие на съсловна виновност, без тя да е подплатена с ясна доказателствена конкретика. Поднасянето на информация пред обществото, по метод, по който се уронва престижа на здравната специалност в нейната целокупност и представителност, компрометира целия диагностично-лечебен развой, основава предпоставки за неточности и експанзия у пациенти, което нарушава целостта на здравната система и е в ущърб на всички хора, лекари и пациенти ", оповестиха от БЛС.

" Български лекарски съюз, в качеството си на най-голяма съсловна организация, държи да подчертае, че постоянно е бил подготвен да спомага на проверяващите органи за инспекции в бранша, тъй като своевременното разрешаване на проблеми в системата и изясняването на съответна виновност, е в интерес на цялото здравно съсловие, както и на цялото общество ", допълват оттова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР