Обвиненият за измами със самолетни билети Спас Василев от Кочериново

...
Обвиненият за измами със самолетни билети Спас Василев от Кочериново
Коментари Харесай

Измамникът Спас уреждал срещи на политици с протестъри

Обвиненият за измами със самолетни билети Спас Василев от Кочериново е свързвал публицисти с политици и уреждал срещи сред тях. Това заяви пред публицисти юристът му Георги Ценов. „ С негова защита доста хора са почнали работа “, твърди бранителят на Василев, представен от " Монитор "

От френдлистата на измамникът пък е видно, че той е комуникирал главно с хора от протестърските кръгове, измежду които и много представители на медиите. Приятелството на Спас с публицисти във фейсбук юристът изясни по този начин: „ От публицистите е търсил почитание и внимание “.

По искане на прокуратурата Софийският областен съд прегледа мярката за неотклонение на Василев, който в обществената мрежа се е представял като Александър Николов. Той е упрекнат, че през 2012 година с същинското си име е измамил мъж със самолетни билети. Срещу 490 лева той му продал подправени билети до 10 дестинации по желание в Европа. С 3 платежни нареждания мъжът превел на посочена от мошеника банкова сметка парите и след това пил студена вода.

Досъдебното произвеждане е формирано през 2013 година в СРП и откакто полицията неведнъж не разкрила Василев на известните адреси той бил разгласен за общодържавно търсене. Срещу него има още 3 досъдебни поизводства за сходни измами и по тази причина през 2016 година почнало издирването му посредством Шенгенската осведомителна система /ШИС/.

В съда стана ясно, че Василев е роден през 1984 година в гр. Рила. Не е осъждан, не е женен и е незает. Твърди, че е приключил семестриално обществена администрация във Франция. На журналистически въпрос дали познава Александър, чийто фотоси е откраднал и поставил в профила си във фейсбук, той отговори утвърдително. На запитване дали съжалява за стореното, сподели: „ Да “. А на въпрос дали го е направил за пари, сподели: „ Не “. „ Не съм нарушител “, съобщи пред медиите Василев и на всички останали въпроси не спря да повтаря, че юристът му ще приказва.

Прокурорът по делото заяви пред съда, че следва присъединението на другите 3 досъдебни производства и прецизиране на обвиняването. Прокурорът изброи имената на други 6-ма, които също са изпратили на Василев пари за пътешестване, като едната дестинация е Милано. „ Мамел е с изключителна непримиримост и дълготрайност “, съобщи прокурорът и изиска задържането на Василев под стража с претекст, че има действителна заплаха да извърши друго закононарушение, както и да се укрие.

„ Той не е мамел, просто по този начин са се стекли събитията – желал е да помогне на другари и познати, само че е имало анулирани резервации. Василев е купувал билетите със лични пари, когато не му достигали, вземал от парите на идващия. Не е могъл да се оправи с обещанията и е позволил неточности. По тази причина е спрял да се занимава с това, само че преди 5-6 месеца възобновил продажбата на билети, вярвал, че ще бъде по-коректен и деликатен този път. Не е знаел, че го проверяват, нито че го търсят. Живеел множеството време при родителите си в Кочериново. Той не смята, че е направил съзнателно закононарушение.
Владее британски, френски, немски и испански език “, сподели юристът му. Като схванал от медиите, че го търсят, на 13 октомври т.г. Василев самичък се явил в ГДБОП, където бил задържан.

Съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под арест с претекстовете, че има обосновано съмнение за осъщественото закононарушение – платежни нареждания и банкови преводи, свидетелски показания, както и заплаха да се укрие.

„ Извършил е с смелост упорита незаконна трансгранична активност “, отсече съдът. Решението предстои на обжалване и митинг пред Софийски градски съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР