Обвинените са професионални шофьори, извършващи международни превозиДвама турски граждани са

...
Обвинените са професионални шофьори, извършващи международни превозиДвама турски граждани са
Коментари Харесай

Обвиниха двама турски граждани в нелегален трафик на мигранти

Обвинените са професионални водачи, извършващи интернационалните транспорти

Двама турски жители са упрекнати за незаконен трафик на мигранти, оповестяват от Районна прокуратура - Стара Загора. Те бяха хванати на Автомагистрала „ Тракия “ край село Плодовитово да транспортират 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа. Двамата турски жители са професионални водачи, извършващи интернационалните транспорти. На 23 декември те навлизат в страната ни през Граничен пункт „ Дунав мост “ и стигат до село Лесово, където настояват в обясненията си, че ще „ вършат бизнес “. По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен прочут и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала „ Тракия ", където да осъществят транспорт с празен товарен автомобил до София. Според предварителна спогодба е трябвало да получат 200 евро, като дойдат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 афганистанци, всичките мъже, като 14 от тях малолетни. Органите на реда са открили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава.

В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за непрекъснато задържане на двамата турски жители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР