Обвинението за неправомерно изразходвани средства в НКЖИ дойде от БСПНяма

...
Обвинението за неправомерно изразходвани средства в НКЖИ дойде от БСПНяма
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Няма неправомерно изразходване на средства за заплати в НКЖИ

Обвинението за непозволено изразходвани средства в НКЖИ пристигна от Българска социалистическа партия

" Няма непозволено консумиране на средства за заплати в Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ). " Това съобщи вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на присъединяване си в днешния парламентарен блиц надзор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отговорът на Алексиев от парламентарната естрада бе след въпрос на народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов, който изиска информация за това дали европейски средства са били раздавани непозволено за заплати на чиновници в държавното сдружение.

„ Правите една чиста конспирация. Направени са инспекции. Може да пуснете сигнал докъдето желаете, нямам терзание за това “, акцентира Христо Алексиев.

В изявлението си Борислав Гуцанов се базира на изказване в медиите на някогашния транспортен министър Николай Събев.

" По времето му като министър на превоза той афишира в медиите, че е осведомен двукратно документално от генералния шеф на НКЖИ Златин Крумов, че 58 милиона лв. от европейски планове са били употребявани за непозволено разпределяне на заплати ", означи Гуцанов. Той дефинира размера на тази сума като „ колосална “ и разгласи, че ще бъде квалифициран сигнал за този случай до българската и европейската прокуратури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР