Обучения, решаване на проблеми и брейнсторминг се случват най-добре присъствено,

...
Обучения, решаване на проблеми и брейнсторминг се случват най-добре присъствено,
Коментари Харесай

Съмнения и надежди относно продуктивността в хибридната среда


Обучения, решение на проблеми и брейнсторминг се случват най-добре присъствено, в офиса, считат чиновниците в ерата на хибридната работа (снимка: CC0 Public Domain)

Недоверие и очаквания се крият в мозъците на работещите хора, когато става дума за продуктивността в хибридна работна среда, откри нов отчет на платформата Envoy. Според разбора, 94% от служащите имат вяра, че техните мениджъри им имат цялостно доверие при вършенето на работата отдалечено. В същото време единствено четвърт от чиновниците се доверяват на сътрудниците си да изпълнят дилемите си отвън офиса.

Няма подозрение, че културата на работното място е претърпяла радикална смяна през последните няколко години, съгласно Лари Гадеа, основен изпълнителен шеф и създател на Envoy. „ По-малкото видимост в офиса изкривява усещанията и поражда съмнение към всички и всичко, като се стартира от управлението и се продължи надолу до последния чиновник “, сподели Гадеа в изказване. „ Сега мениджърите осъзнават, че взаимоотношенията и доверието, които чиновниците развиват при персонално другарство, са от решаващо значение за сполучливото осъществяване на работата, изключително в днешната смесена среда “, прибавя той.

Работата в екип е по-важна

Повече от половината офис чиновници (54%) споделят, че техните мениджъри ценят груповата работливост и че тя е по-важна от самостоятелното показване.

Мъжете (58%) са по-склонни да имат вяра, че мениджърите дават приоритет на груповата продуктивност пред самостоятелното показване, съгласно отчета. Само 49% от техните сътрудници дами са на същото мнение, сочи изследването, извършено измежду 1000 чиновници.

„ Когато участват физически на едно място, екипите могат да се приспособяват и да вземат решение комплицирани проблеми по-бързо и по-ефективно, в сравнение с в случай че всеки е в изолираност “, споделя Гадеа.

Задачи, които се извършват най-добре в офиса

Почти всеки чиновник (98%) от интервюираните споделя, че има вяра, че избрани работни действия могат да бъдат осъществени по-добре в офиса, в сравнение с от разстояние. Начело в листата са образование и тренинг (54%), решение на проблеми (53%) и сесии за съдействие (50%). В дъното на листата са ръководството на спорове (37%) и срещите с хора, външни за организацията (35%).

Подем в микромениджмънта на чиновниците в офиса

Въпреки че множеството интервюирани чиновници имат вяра, че техните мениджъри им имат доверие, 44% от интервюираните споделят, че са претърпели напредък в микромениджмънта, откакто са се върнали на работното място. Тридесет и осем % настояват, че микроуправлението е същото, без значение дали в офиса или отдалечено. 18% споделят, че контролиращото държание е намаляло след завръщането им.

Препоръки на чиновниците към работодателите

Този нов отчет на Envoy открива, че в днешните времена на стопански напън и съкращения множеството служащи намират видимостта на офиса за сериозно преимущество. 92% споделят, че срещането с сътрудници в офиса усъвършенства сигурността на работата им, даже и единствено леко. Близо двама от всеки всеки петима считат, че това доста покачва вероятността им да запазят позицията си.
още по темата
На въпроса какви промени биха помогнали на компанията им да успее по време на евентуална криза, 56% от служащите показват възстановяване на оперативната успеваемост. Петдесет и три % споделят, че даването на повече еластичност на хората ще има значение. Едновременно с това 44% имат вяра, че засиленият фокус върху фирмената просвета или мощните страни ще помогне на компанията им да оцелее. Четирима от всеки 10 интервюирани загатват съкращения, понижаване на заплатите на ръководителите или други ограничения за понижаване на разноските.

„ Служителите имат право “, сподели Гадеа. „ Първите три целта в листата на всеки водач на работното място са успеваемост, успеваемост и успеваемост. Виждаме, че потреблението на данни на работното място нараства експоненциално. Мениджърите се стремят по всякакъв начин да извлекат най-голяма възвръщаемост на вложенията в офис-пространствата – и систематизираните данни могат да оказват помощ за премерване на успеваемостта на дадена тактика или да оказват помощ за икономисване на наем. “
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР