Обстойна проверка тече след скандала с УМБАЛ Свети Георги в

...
Обстойна проверка тече след скандала с УМБАЛ Свети Георги в
Коментари Харесай

Защо починаха пациенти с К-19, оставени на стълбите

Обстойна инспекция тече след абсурда с УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Припомняме, че  двама пациенти починаха след безпорядък при настаняване в болничното заведение. Появи се видео, в което двамата мъже чакат за настаняване пред постройката, единият - на кислородно дишане, а другият - лежащ на стълбите. Те чакат повече от 40 минути преди да се свържат с здравно лице. Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която от скоро е трансформирана в поделение за долекуване на пациенти с COVID-19. Преди това те са лекувани в Инфекциозната клиника на Университетската болница.

От болничното заведение оповестиха, че събират пояснения от всички чиновници, взели присъединяване в диагностично-лечебния развой и в връзката по прехвърлянето на пациентите от Клиниката по Инфекциозни заболявания към стационара на Отделението по Професионални болести, както и от виновните административни ръководители. Всички материали и данни по случая ще бъдат предоставени и на Прокуратурата за инспекция по подготвеност.

Ръководството на лечебното заведение афишира медиен брифинг за съобщаване на събраните досега данни по случая, който ще се организира в 9.00 часа на 19.11.2020 година пред постройката на главния корпус на УМБАЛ „ Свети Георги “, гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №66.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР