Обстоятелства настъпват след решение на Общинския свет в Свиленград с

...
Обстоятелства настъпват след решение на Общинския свет в Свиленград с
Коментари Харесай

ПП: Подаваме сигнал в ГДБОП за възпрепятстване на Агенция Митници

Обстоятелства настъпват след решение на Общинския свет в Свиленград с ръководител Георги Еленков – деятел на ГЕРБ и юрист на Евролаб 2011

„ Продължаваме промяната “ подава сигнал в ГДБОП за отбрана на държавния интерес на територията на община Свиленград, където след решение на Общинския съвет в края на 2022 година се попречва активността на държавния орган Агенция Митници.

На 22.12.2022 година Общинският съвет на гр. Свиленград, под председателството на Георги Еленков, който е локален деятел на ГЕРБ и юрист на компанията Евролаб 2011, взема решение No 1119/22.12.2022, с което вкарва седем ограничавания в метода на употреба на уличната мрежа на кв. „ Капитан Петко Войвода “.

Посочените ограничавания не разрешават на транспортни средства с тегло над 3.5 тона да доближават до терминалите на Агенция Митници, които се намират в югозападния завършек на квартала. С това изцяло попречват държавните органи, които са на послушание на Министерство на финансите, да реализират своите функционалности по митнически надзор.

„ Продължаваме промяната “ показва подозрения, че с взетото решение освен се попречва активността на Агенция Митници, а се цели наложително пренасяне на дилемите на Агенцията в частен парцел на Размиг Керопе Чакърян, обвързван с други действия на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Това се случва макар че постройката и терминалите за осъществяване на активността на Агенция Митници са въведени в употреба в сходство с актове на Общинския съвет. Улицата към тях е ремонтирана с целеви запас на Министерство на финансите, а самата постройка е финансирана от Европейския съюз. Материалната база е съвременна и е основана особено за обработка на камиони.

Забраната за прекосяване на транспортни средства с тегло над 3.5 тона е незаконна, тъй като попречва страната в нейните старания да извършва значими административни функционалности.

В нито един миг ръководителят на Общинския съвет не е потърсил съгласуваност или координиране с Министерство на вътрешните работи или Министерство на финансите в лицето на Агенция „ Митници “.

Гореизложените претекстове будят опасения дали Общинският съвет в Свиленград пази ползите на обществото и страната или под управлението на ръководителя господин Еленков работи в изгода облагодетелстване на частни лица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР