Обстановката в страната постепенно вече се нормализира след вчерашните ураганни

...
Обстановката в страната постепенно вече се нормализира след вчерашните ураганни
Коментари Харесай

Климатологът доц. Рачев разкри какъв обрат във времето ни очаква

Обстановката в страната последователно към този момент се възстановява след вчерашните ураганни ветрове. Днес към този момент времето е ясно.

Ураганът "Фридерике " нанесе голям брой вреди и взе няколко жертви в Европа. У нас в Смолянско и Карловско беше оповестено бедствено състояние. В община Смолян бурята повали дървета и прекъсна електрозахранването в съвсем 70% от региона. Временно бяха затворени и пътища поради паднали дървета. Липсата на ток докара и до разстройства в мобилните връзки.

"В сходни обстановки е добре хората да си останат у дома, защото мощният вятър води до голям брой произшествия ", разяснява в утринния блок на Bulgaria ON Air климатологът доцент Георги Рачев.

Днес времето ще е слънчево. След обяд обаче ще стартира нарастване на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до сдържан. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 7° и 12°, предвижда още климатологът. "Това е мартенско време - разфучи се Баба Марта, след това утихва ", сподели доцент Рачев.

В събота над Западна България ще бъде най-вече облачно, в северозападните региони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се усилва.

В неделя и понеделник идва нов циклон, заяви още климатологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР