Общото събрание на ООН прие резолюция, в която осъжда руската

...
Общото събрание на ООН прие резолюция, в която осъжда руската
Коментари Харесай

ООН призова за изтегляне на руските военни от Крим

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, в която осъжда съветската противозаконната анексия на полуостров Крим и приканва за неотложно евакуиране на военните сили на Русия от региона, заяви Асошиейтед прес.

Резолюцията беше призната от 193-членното Общо заседание с 63 гласа " за " и 19 " срещу ". 66 страни се въздържаха, а 45 не гласоподаваха.

В резолюцията Общото заседание показва " надълбоко безпокойствие от прогресивната милитаризация на Крим от Руската федерация като окупационна мощ ", от потреблението на завладени украински предприятия от военнопромишления комплекс и от набирането на кримски поданици в съветските въоръжени сили.

Общото заседание декларира и крайната си обезпокоеност от " рисковото увеличение на напрежението и неоправданата приложимост на мощ от Руската федерация против Украйна ".
Резолюцията показва безпокойствие и от съветските дейности в елементи от Черно море към Крим, както и в Азовско море и Керченския проток.

Общото заседание приветства освобождението на 24 членове на екипажите на три украински военни кораба, арестувани от Русия предишния ноември, и предизвиква " по-нататъшни договаряния, които да обезпечат освобождението от Руската федерация на всички нелегално арестувани украински жители и тяхното безвредно завръщане в Украйна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР