Общото събрание на ООН одобри резолюция в понеделник, призоваваща Русия

...
Общото събрание на ООН одобри резолюция в понеделник, призоваваща Русия
Коментари Харесай

ООН призова Русия да бъде подведена под отговорност за престъпления в Украйна

Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди резолюция в понеделник, призоваваща Русия да бъде подведена под отговорност за нарушение на интернационалното право посредством навлизане в Украйна.

Включително се желае и погашение на репарации за украинци, убити и ранени по време на войната, както и нанесените вреди, заяви АП.

Гласуването в 193-членната международна организация приключи с 94 гласа " за " против 14 " срещу " и 73-ма " въздържали се. "

Това е до най-ниското равнище на поддръжка от петте резолюции , свързани с Украйна, признати от Общото заседание след началото на войната на 24 февруари.
 Зеленски: Ситуацията в Херсон към момента е рискова
Зеленски: Ситуацията в Херсон към момента е рискова

Разследващите към този момент са документирали повече от 400 съветски военни закононарушения

Припомняме, че във вчерашното си вечерно изказване, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че проверяващите към този момент са документирали повече от 400 съветски военни закононарушения -  намират се тела както на цивилни, по този начин и на военни. 

Зеленски направи изказването след отвоюването на Херсон от Русия. Той предизвести, че обстановката там остава комплицирана поради разминирането на региона, както и продължаващите проблеми с електричеството. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР