Общото нарастване на износа на храни от България през последните

...
Общото нарастване на износа на храни от България през последните
Коментари Харесай

Износът на храни от България нараснал с над 120% за 10 години

Общото повишаване на износа на храни от България през последните 10 години е над 120%, като за предходната година той съставлява 7% от общия експорт на страната.

Това съобщи основният секретар на Mинистерството на стопанската система Владимир Туджаров на откриването на ревюто FOOD EXPO, което се организира в гръцката столица Атина и в което вземат участие компании от близо 20 страни. През тази година България е почетна страна-партньор в най-голямото ревю за бранша в южната ни съседка.

Главният секретар на ведомството е показал в изявлението си, че хранителната индустрия е един от секторите, в които България има най-големи конкурентни преимущества.

Туджаров е подчертал, че през последните години се регистрира растеж на производството на храни и питиета в страната ни. По думите му, производството на храни се реализира от над 6000 компании.

През 2017 година стокообменът сред България и Гърция отбелязва нарастване от 5.6% и надвишава 3 милиарда евро, като се отбелязва растеж както в износа, по този начин и във вноса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР