Общоприето е, че тренировката трябва да бъде дълга, трудна и

...
Общоприето е, че тренировката трябва да бъде дълга, трудна и
Коментари Харесай

Защо една 5-минутна тренировка наистина ви помага да отслабнете

Общоприето е, че тренировката би трябвало да бъде дълга, сложна и извънредно изтощителна. По принцип, несъмнено, всичко е правилно, само че никой не е отменил обстоятелството, че късите интензивни тренировки също са потребни за вашата фигура и най-важното за вашето здраве.

 

Интензивните тренировки с дълготрайност от пет до седем минути могат да развият вашата устойчивост, а също и посредством ангажиране на разнообразни мускулни групи мигновено да тонизират тялото и в бъдеще да усилят мускулната маса на тези елементи от тялото, към които ще бъдат ориентирани упражненията. Както се споделя, водата извайва камъка. Основното е, че късите тренировки би трябвало да са в действителност интензивни – това е цялата загадка. Инвестирайте в тях допустимо най-вече старания и не се самосъжалявайте. В последна сметка ще продължи единствено пет минути.

 

Кратките интензивни тренировки ще се харесат изключително на тези, които желаят да отслабнат с ускорени темпове. След такива извършения се получава несъразмерна консумация на О2, което усилва скоростта на изгаряне на мазнини, защото процесът на намаляване е директно обвързван с количеството въздух, постъпващ в тялото Тялото се нуждае от възобновяване на мускулите след подготовка, както и снабдяването с О2, което нормално се попълня за много дълго време – в границите на няколко часа след края на тренировката. Буквално това значи, че тялото ни продължава да гори калории в засилен режим, даже след края на интензивното натоварване. Само пет минути, а резултатът е като от час и половина вървене.

Примери за подготовка

За да не бъде загуба на време, а в действителност потребна, подготвителната стратегия би трябвало да бъде формирана от умел треньор, който е осведомен с работата на мускулите и другите процеси, протичащи в тялото. Ако отидете във фитнес клуб, можете да попитате някой от треньорите. Ако това не е допустимо или в случай че вашите познати спортисти не са осведомени с тази процедура, можете да извършите следните лесни тренировки:

Вариант 1

В продължение на 5-7 минути правете бърпита.

Вариант 2

Направете за 2 минути планински катерач, още 2 минути лицеви опори и по-късно още 2 минути тичане на място с високо покачване на коленете.

Вариант 3

изберете си 3 извършения за стомах и правете всяко за 2 минути.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР