Общонационална стачка парализира транспортните услуги във Франция и затвори Айфеловата

...
Общонационална стачка парализира транспортните услуги във Франция и затвори Айфеловата
Коментари Харесай

Общонационална стачка парализира транспорта във Франция

Общонационална стачка сковава транспортните услуги във Франция и затвори Айфеловата кула , оповестява Анадолската организация.

Хиляди чиновници от транспортния отрасъл желаеха нарастване на заплатите и се оповестиха срещу

Няколко бранша, измежду които учебни заведения, аптеки, бензиностанции, железопътен и автобусен превоз, евентуално ще бъдат наранени от стачката.

Администрацията на Айфеловата кула заяви в " Туитър ", че паметникът е затворен заради протестната демонстрация, само че достъпът до еспланадата ще остане отворен и безвъзмезден.
 Макрон желае законопроект за пенсионната промяна до Коледа
Макрон желае законопроект за пенсионната промяна до Коледа

Предвижда се противоречивата промяна да влезе в действие през юли 2023 година

Националната стачка беше проведена от три огромни синдиката на служащите - CGT, FSU и Solidaires, които желаят държавното управление на Макрон да увеличи възнагражденията до най-малко 2000 евро, да вкара работно време от 32 часа седмично и да понижи възрастта за пенсиониране на 60 години.

Синдикатите проведоха към 200 демонстрации, шествия и събирания в цялата страна под мотото " Вдигане на заплатите, а не на възрастта за пенсиониране ".

Предложението на президента Еманюел Макрон за увеличение на пенсионната възраст от сегашните 62 години на 65 години среща остри рецензии. Законопроектът за пенсионната промяна би трябвало да бъде разискван в Народното събрание идващия месец.

По-рано през днешния ден бе обявено, че Макрон е декларирал, че в случай че опозицията се опита да блокира законопроекта, той е подготвен да разпусне Народното събрание, с цел да свика нови избори, и да отсрочи промените за идната година.
 Дългият път на Еманюел Макрон към пенсионната промяна
Дългият път на Еманюел Макрон към пенсионната промяна

Тя би трябвало да влезе в действие от 2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР