Общо от началото на спецоперацията повече от сто хиляди украински

...
Общо от началото на спецоперацията повече от сто хиляди украински
Коментари Харесай

Пригожин: Вагнер е пратил на оня свят над 100 хиляди украински войници

Общо от началото на спецоперацията повече от 100 хиляди украински бойци са починали в борбите с частната военна компания " Вагнер ", споделя нейният създател Евгений Пригожин, представен от международните издания.

Той също по този начин отхвърля известията, че неговата ЧВК е изгубила към 30 000 бойци по време на военните дейности.

" Загиналите са доста повече от 30 хиляди. Мисля, че са към 100-110 хиляди, само че имате неверна дефиниция. Те не са починали в редовете на ЧВК " Вагнер ", а са починали, когато са попаднали на бойните формирования на ЧВК " Вагнер ".

И всички те са военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и други структури, които се пробват да се борят с ЧВК " Вагнер ", споделя Пригожин, представен от пресслужбата му.

Същевременно бе обявено, че съветската частна военна компания " Вагнер " може да се реалокира в Крим. Между водача на " Вагнер " Евгений Пригожин и водача на Крим Сергей Аксенов назрява непредвиден съюз.

Според украинския план " ВЧК-ОГПУ ", цитирайки източник, Пригожин си е намерил нов съдружник в лицето на Аксенов и в ЧВК " Вагнер " към този момент се водят диалози за пренасяне в Крим, осведоми " УНИАН ".

" Има диалози по отношение на това, че подготвителната база на ЧВК " Вагнер " може да бъде преместена в Крим, приказва се за началото на огромен съюз с хората на Аксенов ", споделя източникът.

За Пригожин Аксенов е преференциален по няколко аргументи, пишат украинските издания. Първо, той съумя да сплоти към себе си две враждуващи фракции на Крим от 90-те години. И това се твърди, че е добър индикатор за Аксенов като водач.

Второ, самият Аксенов построи модел на власт по образеца на Чечня, само че Кадиров имаше несравнимо повече запаси. Трето, за ЧВК " Вагнер " разновидността за предислокация в Крим е доста добър.

" Вагнер " ще получи основното – лична територия в Русия, самостоятелна от военни и чекисти. За сходно нещо има и ще има диалози с други губернатори, само че те нямат опциите на Аксенов.

Връзката Аксенов-Пригожин може да стане непредвидена и доста мощна. Във военно отношение е по-добре да защитаваш Крим, в сравнение с да воваш без подкрепления и муниции в най-укрепените региони ", споделя източникът.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че специфичните сили от " Ахмат " са заели стратегическа височина в покрайнините на Белогоровка. Той написа за това в своя канал в Telegram, осведомят международните издания.

" Специалните сили " Ахмат ", дружно с 3-ти батальон от 2-ри армейски корпус на Народната милиция на ЛНР, заеха стратегическа височина в покрайнините на Белогоровка ", оповестява той.

Според Кадиров, след интензивни боеве към пет километра земя са попаднали под контрола на съветските военни, както и достъпът до железопътната линия, водеща към Северск. Това ще даде доста преимущество на съветските въоръжени сили в тази област, прецизира той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР