Общо осем души медицински персонал са заразени с коронавируса в

...
Общо осем души медицински персонал са заразени с коронавируса в
Коментари Харесай

Осем са заразените медици в Сливен


Общо осем души медицински личен състав са инфектирани с ковид в инфекциозното поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ Сливен, заяви шефът на РЗИ доктор Петя Балулова. Сред броя на тези инфектирани е и умрялата доктор Илияна Иванова, написа БНР.

Сред инфектираните са двама лекари, единият от които умря, пет медицински сестри и една санитарка. Според доктор Балулова погрешно боравене с персоналните защитни средства е довело до разпространяването на болестта. Дали при свалянето или по време на работа. От през днешния ден в отделението ще се работи с дрехи за еднократна приложимост, а не както до в този момент - с такива за многократна, добави шефът на РЗИ.

Областният шеф Чавдар Божурски заяви, че в отделението към този момент има командировани нови лекари и сестри.

В момента там към този момент са командировани двама лекари и четири медицински сестри. С това командироване и попълване, по този начин да се каже, на състава на отделението се дава опция да бъдат основани екипи за работа, което ще разреши да се минимизира риска от заразяване на медицинския личност, обясни той.

На 13 май ще бъде осъществена цялостна стерилизация на отделението. На 14 и 15 май още веднъж ще бъдат извършени контролни проучвания на целия личен състав и при определяне на негативни резултати се чака на 18 май да стартира още веднъж приемът на пациенти.

Инфекциозното поделение на военната болница в Сливен краткотрайно ще поеме болните от ковид от региона, откакто отделението на регионалната болница „ Д-р Иван Селимински “ не може да поеме повече заболели поради инфектиран личен състав, заяви полковник доктор Илиян Комитов, шеф на клона на ВМА в Сливен. Д-р Комитов разяснява, че това е единствено краткотрайна обстановка и се надява на бързи решения от Областния спешен щаб.

Кметът на Сливен Стефан Радев по-рано разгласи, че Общината ще направи всичко допустимо Инфекциозното поделение на регионалната болница да проработи още веднъж.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР