Общо деветдесет души са били задържани в рамките на разследването

...
Общо деветдесет души са били задържани в рамките на разследването
Коментари Харесай

Атентатът пред Съдебната палата в Истанбул: 90 задържани в рамките на разследването

Общо деветдесет души са били арестувани в границите на следствието на терористичното нахлуване пред Съдебната палата в Истанбул, осъществено през вчерашния ден. Това заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая, съобщи CNN-Turk.

Продължава широкомащабното следствие по случая.

Йерликая уточни през вчерашния ден, че терористичната формация Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) стои зад офанзивата. Нападението бе осъществено от членовете на ДХКП-С Емрах Яйля и Пънар Биркоч против полицейския надзорен пункт пред постройката на Съдебната палата в истанбулския квартал Чаглаян.

Мерките за сигурност пред съда сега са извънредно засилени. В региона са изпратени доста полицейски чиновници, ситуирани са бронирани коли, както и водни оръдия, осведоми СиЕнЕн-Тюрк.

При офанзивата двамата нападатели бяха убити от силите на реда, само че бяха ранени шестима души, измежду които трима служители на реда. По-късно един от потърпевшите жители е умрял от раните си в болница.

Все още не са известни съответните претекстове на нападателите.

В турските медии през днешния ден се появиха догатки, че нападението през вчерашния ден може да е било предизборна провокация (на 31 март в страната ще се състоят локални избори).

Организацията Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) е включена в листата с терористични групировки на Турция и Съединени американски щати. Групировката проповядва марксистка идеология и стои зад редица набези против държавни обекти.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР