Общо девет души са задържани за расистки прояви по време

...
Общо девет души са задържани за расистки прояви по време
Коментари Харесай

Девет души са задържани за расистки прояви на мача България-Англия

Общо девет души са арестувани за расистки прояви по време на мача сред България и Англия. Предстои шефът на 1-во районно да дефинира какви санкции да им бъдат наложени за нарушаване на Закона за запазване на публичния ред по време на спортни мероприятия. Задържаните ще останат най-малко 24 часа в следствието, оповестиха проверяващи пред " Дневник ".

Само един от арестуваните най-вероятно ще бъде упрекнат. Той е на 18 години и досега не е бил осъждан. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане в Софийската районна прокуратура за безчинство с особена смелост. За това закононарушение наказването е до 5 година отнемане от независимост.

На останалите осем души ще бъдат наложени финансови санкции. Може да им бъде неразрешено да посещават спортни събития за избран интервал от време.

На този стадий няма данни за организираност на групата, като всеки един от случаите се преглежда настрана. Механизми за предварителна защита на расистки жестове и реплики по време на спортни събития има и за тях е способена полицията, прецизираха проверяващите.

Директорът на столичната полиция Георги Хаджиев съобщи за Българска национална телевизия, че положителното видеонаблюдение на стадиона помогнало да се стигне бързо до обвинените почитатели.

" По-голяма част от тях са почитатели на наши агитки, даже бих споделил, част от радикалните почитатели, тъй че ще бъдем безусловно безкомпромисни и безапелационни ", сподели още Хаджиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР