Общо четири стелт F-22 са участвали в прихващане на два

...
Общо четири стелт F-22 са участвали в прихващане на два
Коментари Харесай

Втори пореден ден F-22 на САЩ прихващат руски бомбардировачи и Су-35 в Аляска

Общо четири стелт F-22 са взели участие в прихващане на два съветски бомбардировача Ту-95 във вторник, които влизат в зоната за въздушна защита на Аляска - ADIZ, по данни на NORAD. Зоната се простира на към 200 благи от западното крайбрежие на Аляска.

Бомбардировачите още веднъж се връщат в региона, този път съпроводени от изтребители Су-35 и след това са съпроводени от американски самолети, оповестява СиЕнЕн.

" По-конкретно, два съветски бомбардировачa влязоха в ADIZ и бяха прихванати от два F-22, до момента в който E-3 осигуряваше изцяло командване и надзор ", се споделя в изказването на NORAD.

" Бомбардировачите излязоха и влязоха още веднъж в Аляска, съпроводени от два изтребителя Су-35. NORAD изпрати в допълнение два F-22 и E-3 ".

Прихващането във вторник е час откакто четири F-22 съпроводиха четири съветски бомбардировачи и два съветски изтребителя Су-35 в понеделник.

И в двата случая, прихванатите съветски бомбардировачи и самолети " оставаха в интернационалното въздушно пространство и в нито един миг въздухоплавателно средство не влиза в американско или канадско въздушно пространство ", добавя NORAD.

Полетът на съветски бомбардировачи се възприема от американските военни като част от напъните на Москва да образова военните си за евентуална рецесия, като по едно и също време с това изпрати обръщение за мощ на съперниците.

Последните прихващания идват на фона на напрежението с Русия по необятен кръг от геополитически въпроси и седмица откакто държавният секретар Майк Помпео се срещна с Владимир Путин в Сочи, където той предизвести Русия за интервенция в американските избори, като по-строга обществена линия от Доналд Тръмп по въпроса.

Американски публични лица настояват, че съветските бомбардировачи и самолети летят в региона няколко пъти в годината през последните няколко години и по сходен метод са прихващани от американски или канадски изтребители, като част от NORAD.

Руските бомбардировачи възобновиха полетите си през 2007 година като част от напъните на Москва да укрепи опциите на своите въоръжени сили. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР