Общо 879 проверки за излезли от употреба превозни моторни средства,

...
Общо 879 проверки за излезли от употреба превозни моторни средства,
Коментари Харесай

Близо 900 проверки за излезли от употреба коли по улиците на Варна за година

Общо 879 инспекции за излезли от приложимост транспортни моторни средства, които са паркирани на разнообразни места в града, са направени от чиновници на „ Общински паркинги и синя зона “ през 2021 година. Това излиза наяве от данни в доклада за осъществяването на „ Програма за понижаване на излъчванията и постигане на одобрените правила за нездравословни субстанции в атмосферния въздух на община Варна “ за предходната година, научи Moreto.net.

Най-много инспекции са осъществени в регион „ Младост “ – 352 броя. След това са: регион „ Приморски “ – 291 броя, регион „ Одесос “ – 114 броя, регион „ Владислав Варненчик “ - 90 броя, регион „ Аспарухово “ – 32 броя. Поставени стикери – наставления – 463 броя.

Репатрираните излезли от приложимост коли за интервала са 175 броя, от които 50 броя са получени назад от притежателите. Близо 470 притежатели на МПС-та сами са изместили транспортното си средство след подложен стикер или получено писмо уведомление. Предадените за скрап коли са 129 броя.

Когато се откри, че има излязло от приложимост моторно транспортно средство, паркирано на държавна или общинска територия, се сформира констативен протокол. След правенето му посредством полицията се търси притежателят на автомобил. Изпраща се писмо – наставление за явяване на притежателя. Ако не се яви, се залепва стикер-предписание на самия автомобил. 14 дни по-късно има съображение за репатриране на автомобила на паркинга за излезли от приложимост моторни транспортни средства.

Екоинспекторите маркират старите коли със специфични стикери. Мярката важи за моторни транспортни средства, които не са в придвижване, със остарели регистрационни номера или не са минали механически обзор през последните 2 години. Собствениците им би трябвало да ги реалокират в парцели, които са частна благосъстоятелност, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана компания. В противоположен случай, излезлите от приложимост коли ще бъдат наложително премествани с техническо средство вид “паяк “ на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат в период до три месеца. През този интервал притежателите им могат да ги приберат откакто платят за репатриране и отговорно бранене. Ако колите не бъдат потърсени, биват излъчени за разкомплектоване на лицензиран оператор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР