Общо 85 души от Варна са включени в проекта Активни

...
Общо 85 души от Варна са включени в проекта Активни
Коментари Харесай

Продължава работата по проект „Активни в труда”

Общо 85 души от Варна са включени в плана „ Активни в труда на територията на община Варна. Това са 35 стопански неактивни лица за професионално образование и претовареност. Потребители на обществената услуга " Мобилен екип за обществена и здравна работа на терен " - 50 лица. Възрастни в риск 40 лица и 10 лица представители на групата от хора с увреждания и техните фамилии.

Проектът се реализира по Процедура BG05M9OP001-2.005 ”Активно включване ”, и реализатори са Фондация„ Владиславово “ като водеща организация с сътрудници Фондация „ Николаевка ”, Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване ”. Продължителността на плана е 19 месеца от 01.05.2017 година до 30.11.2018 година Целта на услугата е разширение на опциите за възстановяване качеството на живот на хората с увреждания и техните фамилии. Осигуряване на качествена грижа за потребителите съгласно техните потребности.

Проектът има за цел да се влияе позитивно на представителите на целевата група в него от позиция на тяхната сполучлива обществена интеграция и реализация на пазара на труда. Целта е продуктите и услугите разследване на дейностите по плана да се употребяват дълготрайно, оправдано, дейно и стабилно.

Общите цели в предлаганият план са свързани със основаване на условия за:
- Подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните фамилии за повишение на мотивацията им за водене на самостоятелен и независим метод на живот посредством поощряване на равните благоприятни условия на тези лица за претовареност и интеграция на пазара на труда в Община Варна.
Специфична цел е основаване на работещ новаторски модел за интензивно обществено включване. Това ще се осъществя посредством: професионално ориентиране; образование и професионално развитие; трудова реализация; обществена интеграция и включване на хора представители на обществено уязвимите групи /целевата група по проекта/.

От началото на плана се правиха главно следните действия:

Дейност 1 - Създаде се екип за ръководство на плана.
Дейност 2 - Публичност. Изработиха се и се отпечатаха рекламни материали по плана с които се разпространяваха дейностите му. Те се раздаваха на всички срещи и всеобщи събития в община Варна.

Дейност 4 - Разкриване на новаторска обществена услуга „ Мобилен екип за обществена и здравна работа на терен “. Подбраха се потребителите по плана отговарящи на условията за целева група. Първоначално се подбраха 60 претендента и след оценка те останаха 50. Направиха се самостоятелни досиета и оценки на потребностите на всичките 50 потребителя от целевата група по плана.

Дейност 5 - Предоставяне на новаторската обществена услуга. Наеха се специалисти-психолог, обществен служащ, здравна сестра, логопед, правист, трудо и арт терапевт и експерт по маркетин. Те започнаха своята работа " на терен " и обслужваха всички 50 консуматори от целевата група по плана.

В интервала за 15 месеца ще бъдат предоставяни следните услуги:

1. Работа за обществена интеграция и интензивно присъединяване на потребителите в живота на общността.
2. Работа със фамилии и близки.
3. Осъществяване на връзки с обществеността.
4. Организиране на свободното време, отдиха и развлеченията на потребителите.
5. Рехабилитационна работа, арттерапия, трудотерапия, здравни съвещания.

Посочените действия се организират на терен в домовете на потребителите, в помещението на МЕКСЗТ в ДКЦ " Св. Иван Рилски " в квартал Аспарухово, както и измежду околните естествени забележителности. Закупиха се материали и консумативи за терапиите и здравето на потребителите на МЕКСЗТ.

Успоредно с дейностите по плана, свързани с потребителите, се извършваше настоящо отчитане, преписка с Управляващия орган и мониторинг на дейностите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР