Общо 79 институции кандидатстваха по проект Красива България за финансиране

...
Общо 79 институции кандидатстваха по проект Красива България за финансиране
Коментари Харесай

Отпускат над 3 млн. лева за проекти по Красива България

Общо 79 институции аплайваха по план " Красива България " за финансиране и реализация на 98 оферти за възстановяване на публичната среда, обществената инфраструктура и обществените услуги от резидентен вид.

По трите ограничения аплайваха 73 общини, 2 регионални администрации и 4 други държавни институции. Проектните оферти за възстановяване на публичната среда са 41, за обществена инфраструктура - 51, а за обществени услуги от резидентен вид - 6. Проектите плануват построяването или ремонта на обекти на територията на 26 области и 77 общини.

През 2019 година средствата за финансиране на плановете по " Красива България " са 3,3 млн. лв., които са обезпечени от бюджета на Националния проект за деяние по заетостта на Министерството на труда и обществената политика.

По трите ограничения ще се финансират планове с бюджет сред 60 000 и 400 000 лв., като се изисква съфинансиране от претендентите. Предложенията ще бъдат оценени и класирани. Проектите с най-високи оценки ще бъдат препоръчани за одобрение от Управителния съвет на план " Красива България " до края на февруари, след което ще бъдат подписани съглашения за финансиране на обектите. След това ще се проведат процедури за избор на реализатор и ще се пристъпи към осъществяване на плановете, което би трябвало да завърши до края на ноември.

През 2018г. по план " Красива България " се финансира обновяването и ремонтът на 61 общински здания с общ бюджет 10,6 млн. лева От тях 5 млн. лева бяха обезпечени по " Красива България ", а останалите 5,6 млн. лева - от бенефициентите. При осъществяването на обектите беше обезпечена претовареност на 840 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР