Общо 68 души участват в Доброволното формирование на Столичната община,

...
Общо 68 души участват в Доброволното формирование на Столичната община,
Коментари Харесай

68 души участват в доброволческия отряд на Столична община

Общо 68 души вземат участие в Доброволното формирование на Столичната община, потенциалът е 80 индивида. Това заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети новата база на Доброволното формирование в регион " Панчарево " в наличието на шефа на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов. Кметът ревизира готовността за работа на доброволното формирование и екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " при тежки метеорологични условия.

В " Панчарево " кметът посети общинската постройка, която ще се употребява от доброволците и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". Там ще се одобряват сигнали за регионите " Младост ", " Панчарево " и " Витоша ". Сградата се възвръща от лятото. Там се намираше поземлената комисия и беше оставена в неприятно положение, напомни кметът. С непринуден труд и с малко средства за материали, и ремонт на покрива, финансиран от общината, постройката е възобновена и работните пространства са подготвени.

Кметът напомни, че столицата беше първата община, която сътвори непринудено формирование преди осем години. Фандъкова прикани искащите да се включат, защото към момента има свободни места. Доброволците са подготвени да боравят с всевъзможен тип техника, имат нужното облекло, подготвени са за реакция при спешна обстановка, уточни кметът. Тя напомни, че последно част от доброволците се включиха в разчистването след пожара в " Пирогов ". Фандъкова поздрави пожарникарите от столичната пожарна за бързата им реакция тогава. При пожара в Бухово също оказа помощ доброволното звено, дружно с спешно избавителната дирекция.

Доброволците са хора с разнообразни специалности и занимания, които обаче са приели за своя идея оказването на помощ в спешни обстановки, означи кметът. Тя благодари на Краси Димитров, шеф на звеното за спешна помощ и предварителна защита за дейната активност.

В отговор на въпрос за готовността на Столичната община за зимния сезон кметът Фандъкова сподели, че още преди снеговалежа Столичния инспекторат е направил инспекция на компаниите, които почистват града и общинските пътища. Установиха, че компаниите имат подготвеност с нужната техника, солите и материалите. Когато има прогноза за снеговалеж, те би трябвало да бъдат ситуирани на общо 67 точки в града, тъй че в пиковите часове, когато трафикът е тежък да не губят време за напредване, изясни столичният кмет. Тя акцентира, че общината ще глоби компаниите при некачествено свършена работа и напомни, че през предходната година на компаниите са наложени наказания в размер на 3 млн. лева

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР