Общо 51 шахматисти - 32 при мъжете и 19 при

...
Общо 51 шахматисти - 32 при мъжете и 19 при
Коментари Харесай

Общо 51 шахматисти при мъжете и жените ще участват на Държавното първенство по класически шахмат

Общо 51 шахматисти - 32 при мъжете и 19 при дамите - ще вземат присъединяване в държавното самостоятелно състезание на България по типичен шахмат за 2023 година, оповестиха от Българската федерация по шахмат 2022.

В борбата за купите ще се включат едни от най-актуалните шахматни имена у нас като Нургюл Салимова, Ива Виденова-Куляшевич, Белослава Кръстева, Виктория Радева, Надя Тончева, Адриана Николова, Кирил Георгиев, Мартин Петров, Радослав Димитров, Васил Спасов, Момчил Петков и други

Държавните самостоятелни шампионати по шахмат ще се проведат от 21 до 28 януари в София, а хазаин на събитието ще бъде клуб " Black and White ", комплекс " Палмс Роял ", в " Гранд хотел Милениум ".

" Две години държавни самостоятелни шампионати по типичен шахмат за мъже и дами в страната ни не бяха провеждани. Ето за какво това събитие е дълго чакано от състезателите и феновете на този спорт. " Българската федерация по шахмат 2022 " съумя да ги възобнови ", съобщи ръководителят на федерацията Васил Антонов.

Освен в клуб " Black and White " партиите на шампионат ще могат да бъдат следени и на уеб страницата https://www.chess.com/events/2023-bulgarian-chess-championships .

Шампионите при мъжете и дамите ще получат подкрепяне за присъединяване в Европейското състезание за мъже и дами в размер на 1000 лв., а дружно със своите подгласници ще намерят място и в националния тим на България по типичен шахмат.

В допълнение таксите към Европейския шахматен съюз за присъединяване на европейското състезание на първите трима в крайното класиране и при мъжете, и при дамите ще бъдат заплатени от Българската федерация по шахмат 2022.

Общият награден фонд за Държавното самостоятелно състезание по шахмат е 10 200 лв. за мъжете и 8300 лв. за дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР