Общо 407 души са арестувани при мащабна операция Опсон 9

...
Общо 407 души са арестувани при мащабна операция Опсон 9
Коментари Харесай

Намериха сирене с опасна бактерия у нас

Общо 407 души са задържани при огромна интервенция Опсон 9 (Opson IX) на Интерпол и Европол сред декември 2019 и юни 2020 година против контрабанда на рискови за здравето храни, питиета и лекарства, заяви Интерпол.

 Операцията се организира обичайно от двете полицейски организации.

Сред иззетите артикули са инфектирани с бактерии млечни артикули, месо от нелегално заклани животни и подправени медицински артикули.

В България е извършено следствие от полицията и Агенцията по сигурност на храните, като в противозаконен склад е намерено сирене, съдържащо бактерии Ешерихия коли (E.coli). Конфискувани и унищожени са 3,6 тона млечни артикули, предопределени за производство на сирене.

При интервенцията в Йордания са конфискувани към 2000 литра енергийни питиета с изминал период на валидност и 4500 литра газирани питиета, също с изминал период на валидност и над 7 тона развалено мляко и сирене.

Всъщност интервенцията сподели по какъв начин световните пътища за разпространяване, както законни, по този начин и противозаконни, са били повлияни от пандемията COVID-19. Изземването на хранителни артикули с изминал период на валидност или такива с изменени периодите на валидност, са доста по-големи, в сравнение с при предходни интервенции " Опсон.

Както и при предходни сходни интервенции, контрабандният алкохол е бил по-голямата част от иззетите артикули, на стойност над 20 милиона $, в това число 5000 литра водка, открити в каравана в Норвегия.

Операцията е предотвратила да бъдат пуснати в продажба и други подправени артикули, измежду които козметични артикули, облекло, обувки, тютюневи произведения и електроника на обща стойност 3,1 милиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР