Общо 4 476 студенти в първи курс в 17 висши

...
Общо 4 476 студенти в първи курс в 17 висши
Коментари Харесай

Близо 4 500 първокурсници без такси в 17 университета

Общо 4 476 студенти в първи курс в 17 висши образователни заведения няма за заплащат такса за образование. Тя ще бъде заплатена от държавната хазна, като за задачата ще бъдат отпуснати 1 308 542 лв., оповестява Монитор.
„ Освобождаването от възнаграждение на такси за образование има за цел да насърчи кандидат-студентите да изберат да се образоват по съответни специалности и придобият познания и умения по специалности, нужни за икономическото и публичното развиване на страната. Това е следващата стъпка от страна на Министерството на образованието и науката от една поредна и целенасочена политика за реформиране на системата за висше обучение посредством разнообразни механизми на влияние, в това число и финансови “, обясниха от ведомството.
Без такса ще бъдат най-вече първокурсници в „ Педагогика на образованието по … “ – 2 299. Останалите професионални посоки са „ Религия и теология “, „ Математика “, „ Физически науки “, „ Химически науки “, „ Химични технологии “, „ Енергетика “, „ Материали и материалознание “. Безплатно ще бъде и образованието на новоприетите в „ Арменистика и кавказология “, „ Индология “, „ Иранистика “, „ Новогръцка лингвистика “, „ Румънска лингвистика “, „ Унгарска лингвистика “, „ Хебраистика “ и „ Хидростроителство “, които спадат към предпазените специалности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР