Общо 31 проекта ще получат общо над 8 млн. евро

...
Общо 31 проекта ще получат общо над 8 млн. евро
Коментари Харесай

България и Сърбия получават 8 млн. евро за съвместни проекти

Общо 31 плана ще получат общо над 8 млн. евро по втората покана на трансграничната стратегия INTERREG-ИПП България - Сърбия 2014-2020 година Средствата са за начинания за основаване на резистентен туризъм, подкрепяне на младежите и грижи за околната среда. Регионалният министър Петя Аврамова и министърът за европейска интеграция на Сърбия Ядранка Йоксимович връчиха през днешния ден 20 от договорите на бенефициентите на дотацията.

„ Програмата е от особена значимост за хората в пограничния район сред България и Сърбия, тъй като способства за възстановяване изискванията на живот там “, сподели по време на церемонията министър Аврамова. Тя акцентира, че със средствата ще се реализира по-балансирано развиване на района.

„ Програмата за трансгранично съдействие с България е една от най-ползотворните и сполучливи, по които Сърбия работи “, разяснява министърът за европейска интеграция на Сърбия Ядранка Йоксимович. Сръбският министър изрази вяра програмата в идващия програмен интервал да е още по-успешна и в интерес на района, който е най-слабо развъртян и в двете страни.

„ Всичко осъществено досега ни обезпечава опцията да насочим напъните си и да се фокусираме върху програмирането на новия програмен интервал “, сподели по време на събитието заместник–министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова. Целта е за идващия интервал да се обезпечи стратегически метод, основан на характерните потребности на трансграничния район, който да усили успеваемостта от кохезионната политика и да подхожда на секторните политики на двете страни, стана ясно от думите на Николова.

По Втората покана на Програмата, с бюджет от над 12 млн. евро, през предходната година бяха получени 235 планови оферти. 31 плана бяха утвърдени за подписване на контракти за дотация на обща стойност от над 8 млн. евро. От тях, 14, на стойност 3,5 млн. евро, ще се финансират по предпочитана ос „ Устойчив туризъм “, 8 за над 1 млн. евро, ще подкрепят младежите в трансграничния район, а 9 плана, за над 3,5 млн.евро, са за ограничения, свързани с ръководство на риска и запазване на околната среда. 9 от утвърдените за финансиране планове са с капиталов съставен елемент и 22 плана от вида “меки ограничения “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР