Общо 31 души, шофирали след употреба на алкохол и 16

...
Общо 31 души, шофирали след употреба на алкохол и 16
Коментари Харесай

Законът не ги спира: Нова порция пияни и дрогирани залови полицията

Общо 31 души, карали след приложимост на алкохол и 16 – под въздействието на опиати, откри полицията през миналото денонощие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 7285 моторни транспортни средства в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 9880 водачи и  пътници. Съставени са 2003 фиша и 529 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2058 транспортни средства и 2566 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 633 фиша и 113 акта. Установени са петима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама водачи с над 1,2 на 1000. Един лидер е засечен да ръководи под въздействието на наркотични субстанции или техните аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа.

През миналото денонощие са станали 25 тежки произшествия в страната, при които са починали двама души, а 33 са ранени.

Четири тежки катастрофи на пътя и 10 леки са регистрирани в София. Ранени са четирима души, починали няма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР