Общо 21 училища от област Враца ще получат средства по

...
Общо 21 училища от област Враца ще получат средства по
Коментари Харесай

Отпускат над 264 000 лева за нови кабинети по хуманитарни науки и библиотеки в училища във Врачанско

Общо 21 учебни заведения от област Враца ще получат средства по Националната стратегия на Министерството на образованието и науката „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “, оповестиха от институцията на интернет страницата си. Те са кандидатствали по модул „ Съвременна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт “. Учебните заведения са от всички общини на територията на региона, като се изключи община Хайредин.
Най-много средства ще получи Средно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий “-Козлодуй – 23 000 лева, следват Професионалната атротехническа гимназия „ Н. Йонков Вапцаров “-Бяла Слатина и Основно учебно заведение „ Васил Левски “-Враца с по 15 000 лева Общо в образователни заведения в региона ще бъдат вложени над 264 хиляди лв..
Модул „ Съвременна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт “ дава опция на учебни заведения и на центрове за специфична просветителна поддръжка да основават или обновяват образователни кабинети и класни стаи, в които учениците ще се образоват за придобиване на основни компетентности в региона на филантропичните науки, да основат стаи за занимания по ползи, да обновят или да основат нови кътове за четене или учебни библиотеки.
Общо 652 учебни заведения и центрове за специфична просветителна поддръжка (ЦСОП) в страната ще се възползват от обезпечените по програмата пари за възобновяване на пространства в образователните здания, осведомят още от МОН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР