Общо 19 държави, сред които и България, кандидатстват за домакинството

...
Общо 19 държави, сред които и България, кандидатстват за домакинството
Коментари Харесай

19 държави кандидатстват да приемат Европейската агенция по лекарствата, само нашата няма сайт

Общо 19 страни, измежду които и България, аплайват за семейството на Европейската организация по медикаментите (European Medicines Agency - ЕМА), оповестяват от Българска стопанска камара. Преместването на седалището на организацията се наложи, заради излизането на Англия от Европейския съюз.

Решението за българската кандидатура бе взето по време на последното съвещание на държавното управление, на 31 юли т.г., а министър председателят Борисов осведоми за решението ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посредством публично писмо.

Инициативата за това България да кандидатства за хазаин на ЕМА е на Българската стопанска камара и датира от септември 2016 година Тогава единствен съперник на страната ни бе Швеция. Към днешна дата съперниците са 18, освен това кандидатурите им са професионално готови и елементарно могат да бъдат съпоставени с нашата. България е единственият претендент, който няма специфичен уебсайт за кандидатурата си, а това е значим детайл от имиджова позиция.

Подобно показване на българската кандидатура е неприемливо, като се има поради, че времето за нейната подготовка беше изцяло задоволително.

До 30 септември Европейската комисия ще извърши обзор на импортираните кандидатури. Решението за релокация на ЕМА би трябвало да бъде взето през ноември 2017 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР