Общо 13 години затвор получиха от Плевенския окръжен съд трима

...
Общо 13 години затвор получиха от Плевенския окръжен съд трима
Коментари Харесай

Плевенският съд даде ефективни присъди на подсъдими за близо 2,4 млн. лв. от ДДС

Общо 13 години затвор получиха от Плевенския областен съд трима подсъдими за данъчно закононарушение, с което избегнали заплащането на Данък добавена стойност в размер на 2 359 229,79 лева Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново, оповестиха от плевенската прокуратура.
Подсъдимите И.Д., П.Н. и П.Т. са приети за отговорни в това, че от началото на март 2010 година до 13 януари 2012 година в Добрич, София и Плевен избегнали заплащането на данъчни отговорности на четири търговски сдружения в изключително огромни размери. Използвали са документи с погрешно наличие при водене на счетоводството – данъчни фактури за фиктивни покупко-продажби и приемо-предавателни протоколи. Потвърдили са лъжа в заявления по ЗДДС и са приспаднали неследващ се данъчен заем, настояват  от държавното обвиняване.
Наказанието на И.Д. е пет години отнемане от независимост при първичен общ режим. П.Н. и П.Т. са наказани на по четири години затвор, също при първичен общ режим. Съдът е постановил и конфискация на имуществото на двама от подсъдимите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР