Общо 13,3 млн. къса цигари задържаха митнически служители от ТД

...
Общо 13,3 млн. къса цигари задържаха митнически служители от ТД
Коментари Харесай

Хванаха рекордна контрабандна пратка цигари на Кулата

Общо 13,3 млн. къса цигари задържаха митнически чиновници от Търговско дружество "Митница София " при инспекция на влизащ през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " товарен автомобил, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

На 6 май на база "анализ на риска " митнически чиновници селектират за инспекция товарен автомобил с българска регистрация, приближаващ от Гърция. Според транспортните документи, в товара се транспортират "бягаща пътека и елементи " за адресат в България. Камионът е пломбиран с гръцка митническа пломба, целяща да заблуди проверяващите, че стоката е без общностен статут и пътува под митнически режим. Представена е и директна декларация, за която при инспекция в митническата осведомителна система инспекторите откриват, че не е записана, т.е. подобен документ не съществува.



При осъществена физическа инспекция митническите чиновници установяват, че единствено дребна част от кашоните наоколо до вратата на товарния отсек съдържат възглавници, а останалите са с цигари без бандерол. Задържани са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1330 кашона. По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието по случая продължава под надзора на прокуратурата.



Задържаното количество е рекордно при случаите, открити от митническите органи на границата с Гърция за последните 10 години, както и най-голямото, намерено на българска граница от 2018 година насам. Пазарната стойност на арестуваните незаконни цигари е 3 657 500 лв., като единствено дължимият данък възлиза на 2 364 075 лв., прецизират от Агенция "Митници ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР