Общо 13 200 полицаи и жандармеристи, подпомогнати от военни части,

...
Общо 13 200 полицаи и жандармеристи, подпомогнати от военни части,
Коментари Харесай

Над 13 000 полицаи и жандармеристи мобилизирани за срещата на върха на Г-7 във Франция

Общо 13 200 служители на реда и жандармеристи, подкрепени от военни елементи, са активизиране за охраняване на реда по време на срещата на върха на Г-7 в югозападния френски град Биариц от 24 до 26 август, съобщи Франс прес.

400 пожарникари и 13 мобилни екипа за бърза здравна помощ ще са ситуирани на място.

" Няма да допуснем никакви нарушавания на реда. Ако такива настъпят, ще реагираме на тях ", съобщи френският вътрешен мнистър Кристоф Кастанер в Биариц.

Г-7 е евентуален обект на " три съществени закани, в това число от склонни към принуждение лица, които не разбърквам с мирните стачкуващи ", акцентира той.

По въпроса за контрасрещата в испанския град Ирун и френския Енде от двете страни на границата Кастанер сподели, че тя би трябвало да може да протече свободно. " Няма да се попречва свободното и ненасилствено изложение на отзиви ", сподели той.

Вътрешният министър загатна и терористичната опасност, за която " една интернационална среща на върха може да е цел ". Той въпреки всичко означи, че все още няма съответен сигнал за паника. Кастанер уточни и киберзаплахата с вероятни набези в интернет мрежите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР