Общо 12 руски дипломати ще бъдат експулсирани от Съединените щати

...
Общо 12 руски дипломати ще бъдат експулсирани от Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ експулсират 12 руски дипломати заради шпионаж

Общо 12 съветски дипломати ще бъдат експулсирани от Съединените щати с претекста, че се занимават с шпионаж и заплашват националната сигурност.

„ Започваме процеса на експулсиране на 12 оперативни чиновници на разузнаването от съветската задача, които са злоупотребили с привилегиите си да обитават в Съединени американски щати, като се занимават с шпионска активност, която е неподходяща за националната ни сигурност “, съобщи американската задача в Организация на обединените нации в свое изказване.

В отговор Русия предизвести, че може да отговори реципрочно с експулсиране на американци по думите на съветския дипломат в Организация на обединените нации, Василий Небензя. „ Това не е наш избор. Не сме го инициирали “, сподели той, представен от „ Ню Йорк Таймс “.

Небензя научи за дейностите на Щатите по време на конференция, откакто получи телефонно позвъняване. Той сподели, че на дипломатите е даден период до 7 март да изоставен Съединени американски щати.

През последната година двете страни неколкократно експулсират хора от дипломатическите задачи между тях. Според данни, представени от „ Ройтерс “, към края на октомври предходната година 200 съветски дипломати към момента работят в Съединени американски щати, до момента в който администрацията на Джо Байдън разгласи, че американската задача в Русия е намаляла до 120 души от общо към 1200 през 2017 година след серия от ограничавания и изгонвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР