Общият обем на квоти за въглеродни емисии на китайския пазар

...
Общият обем на квоти за въглеродни емисии на китайския пазар
Коментари Харесай

Китай е намалил значително интензитета на въглеродните емисии

Общият размер на квоти за въглеродни излъчвания на китайския пазар на въглерод е бил 237 милиона тона до 30 юни, с оборот от над 10,91 милиарда юана (1,52 милиарда долара).

Китай сътвори най-големия в света въглероден пазар за излъчвания от парникови газове и доста понижи интензивността им, сподели заместник-министърът на екологията и околната среда Гуо Фан по време на Националния ден за нисковъглеродни излъчвания, който страната означи в сряда.

Китай реализира позитивен прогрес в справяне с изменението на климата посредством поредност от ограничения като икономисване на сила, понижаване на въглерода, на нездравословните излъчвания и основаването и усъвършенстването на пазар за тях, добави Гуо.

Страната е преди всичко в света по произвеждане и продажби на електрически автомобили в продължение на осем поредни години, възобновимата сила се развива бързо, като вятърните и слънчевите електроцентрали са също най-вече в световен проект.

Гуо Фан сподели, че Министерството на екологията и околната среда ще продължи да ползва национална тактика за деен отговор на изменението на климата, поощряване на построяването на народен въглероден пазар по постоянен и проведен метод и ще взе участие интензивно в световното ръководство за справяне с климатичните промени.

Китай има за цел да доближи пик на въглеродните излъчвания преди 2030 година и въглероден неутралитет до 2060 г.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР