Общият индекс на цените на производител през юни 2017 г.

...
Общият индекс на цените на производител през юни 2017 г.
Коментари Харесай

Заводските цени се понижиха с 0.2% през юни

Общият показател на цените на производител през юни 2017 година понижава с 0.2% по отношение на май, заяви Националният статистически институт.
В преработващата индустрия понижението е с 0.3%, а в енергетиката - с 0.1%. В добивната индустрия цените се подвигат с 0.8%.
По-съществено понижение на цените в преработващата индустрия е регистрирано в печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 0.7%, при производството на облекло и на транспортни средства, без коли - по 0.4%. Увеличение е записано при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 0.9%, и при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 0.7%.
Общият показател на цените на производител през юни 2017 година нараства с 3.1% по отношение на със същия месец на 2016 година

Поскъпването в добивната индустрия е с 8.7%, в преработващата индустрия - с 2.8%, а в производството и разпределението на електро- и топлоенергия и газ - с 3.0%.
В преработващата индустрия най-значително нараства производството на съществени метали - с 12.5%, при производството на коли, ремаркета и полуремаркета нарастването е с 5.0%, и при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 4.6%. Намаление е записано при производството на машини и съоръжение с общо и особено предопределение - с 0.3%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР