Общият брой избиратели в област Добрич, които имат право на

...
Общият брой избиратели в област Добрич, които имат право на
Коментари Харесай

Само в две секции в област Добрич има проблем с машинния вот

Общият брой гласоподаватели в област Добрич, които имат право на глас е 175 942 души. Разкрити са 378 секции, като машини са доставени в 253. В две преносими урни в общините Добрич и Добричка гласоподават хора с увреждания.

Нормално започва изборният ден в цялата област , заяви ръководителят на Районна изборна комисия - Добрич Цонка Велкова.

Тя показа, че на някои места е имало отсъстващи членове на секционни комисии, само че навреме е реагирано и секциите на всички места са отворили в точния момент.

В две секции в град Добрич има проблем със пускане на машините. " При едната машина казусът е зародил още в съботния ден при монтажа ѝ в секцията – 98 СИК в град Добрич, за което уведомихме Централната изборна комисия и имаме тяхно решение, като през днешния ден там се гласоподава с хартиена бюлетина ", сподели още Цонка Велкова.

Другата секция също е в град Добрич – 94 СИК, където тази заран е зародил проблем. Според техническото лице, което обслужва машината, тя е работила обикновено при инспекцията в съботния ден. Тази заран обаче още на първия гласоподавател е блокирала и опитите да бъде рестартирана се оказали несполучливи.

Повече от 40 души са чакали да дадат своя избор, като част от тях са се отказали, заяви ръководителят на 94 СИК Деляна Милева. Над 600 души са евентуалните гласоподаватели в секцията.

Тошо Иванов за повторно от 8.00 часа сутринта идва да гласоподава, откакто е чакал час и половина, само че още веднъж е върнат, тъй като няма решение на ЦИК. Мъжът обаче е твърдоглав и декларира, че в случай че би трябвало да ще пристигна и за трети път, тъй като е уверен, че би трябвало да даде своя избор.

Малко след 10.00 часа от ЦИК излязоха с решение работата в 94 СИК да продължи с хартиени бюлетини. Така след близо три часа и половина вторият гласоподавател в секцията упражни своя избор.

Кои ще са огромните спечелили в деня на вота? Гледайте " Избори 2021: Финалът " от 15:30 ч. по Българска национална телевизия!

Автор: Надежда Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР