Общите разходи по света за ваксини против COVID-19 ще достигнат

...
Общите разходи по света за ваксини против COVID-19 ще достигнат
Коментари Харесай

Харчим близо 160 млрд. долара за COVID-19 ваксини през идните 5 г.

Общите разноски по света за ваксини срещу COVID-19 ще доближат сумата от 157 милиарда $ до 2025 година, като главен мотор ще бъдат стратегиите за всеобщо имунизиране и последващата нужда от периодически имунизации. Това сочи отчет на американската компания IQVIA, предава Reuters.

IQVIA, която обезпечава данни и разбори за задачите на здравната промишленост, чака първата вълна от имунизации против COVID-19 да покрие към 70% от популацията на света до 2022 година. След това е прекомерно евентуално на всеки две години да се вършат спомагателни имунизации, сочи отчетът, който се базира на данните за актуалната дълготрайност на защитния резултат от имунизациите.

Съединени американски щати се приготвят за опцията спомагателните имунизации да са нужни сред 9 и 12 месеца откакто хората са получили първата си цялостна доза против COVID-19, показаха от Белия дом по-рано през този месец.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия счита да заведе правосъдно дело против прои...

Фармацевтичната компания Pfizer също съобщи, че спомагателните имунизации може да са нужни след интервал от 12 месеца. Разходите за се чака да бъдат на най-високото си равнище през актуалната година, достигайки сумата от 54 милиарда $. Причина за това са всеобщите акции за имунизация, които се организират по света.

Разходите се чака да спаднат през идващите години, като доближат най-ниската си точка от 11 милиарда $ през 2025 година. Очаква се цените на имунизациите да намалеят заради конкуренцията в тази сфера и огромния размер на предложение, излиза наяве от думите на Мъри Айткен, вицепрезидент на IQVIA.

Прогнозата за сходен внезапен скок в продажбите на нов медикамент или ваксина е невиждана, само че въпреки всичко се приближава до изхарчените 130 милиарда $ за новото лекарство срещу хепатит C в интервала 2014-2020, показва Айткен.

Прогнозата за разноските за съставлява 2% от почти 7 трилиона $, които ще се похарчат за медикаменти през обсъждания интервал, сочи отчетът. Без да се включват разноските за COVID-19 ваксини, общата сума за лекарства се чака да бъде с 68 милиарда $ по-ниска в интервала 2020-2025 по отношение на това, което би представлявала, в случай че нямаше пандемия. Пандемията предизвика спад в ходенето на доктор по света, което от своя страна понижи потреблението на лекарства, излиза наяве от отчета.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР