Общите разходи на бизнеса за един отработен час от наетите

...
Общите разходи на бизнеса за един отработен час от наетите
Коментари Харесай

Работниците струват с 12% повече на работодателите

Общите разноски на бизнеса за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12.2% през четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на последните три месеца на 2016 година. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) по отношение на показателя на разноските на работодателите за труд през октомври, ноември и декември 2017 година.

Разбивка по браншове демонстрира, че нарастването на разноските на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица е сходно при промишлеността, услугите и строителството. Регистрираният растеж в промишлеността е 11.7%, в услугите - 11.8%, а в строителството - с 11.9%.

За посочения интервал по стопански действия най-голям растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове " Образование " - с 20.2%, " Други действия " - с 19.1%, и " Административни и спомагателни действия " - с 15.0%.

Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове " Култура, спорт и развлечения " - с 1.1%, " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива " - с 3.7%, и " Финансови и застрахователни действия " - с 6.9%.

Общите данни демонстрират, че през четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на октомври, ноември и декември 2016 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 12.0%. Другите разноски бележат растеж с 13.2%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 1.0% за " Култура, спорт и развлечения " до 20.1% за " Образование ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР