Общите брутни записани премии на италианската застрахователна група Generali нарастват

...
Общите брутни записани премии на италианската застрахователна група Generali нарастват
Коментари Харесай

Оперативната печалба на Generali достигна рекордните €6.9 милиарда

Общите брутни записани награди на италианската застрахователна група Generali нарастват с 5.6% до 82.5 милиарда евро през 2023 година Това се дължи на мощното показване на сегмента „ Общо обезпечаване “, при който се регистрира растеж от 12%.

Нетните потоци в сегмента „ Животозастраховане “ са напълно фокусирани върху " Злополука " и застраховките, свързани с капиталов фонд, в сходство със тактиката на Група Generali. Те са негативни с 1.3 милиарда евро. Налице е наклонност към усъвършенстване през четвъртото тримесечие спрямо предходните тримесечия на годината. Резултатът подхожда на тактиката за препозициониране на бизнес портфолиото в животозастраховането, а също и отразява следените в промишлеността трендове, свързани с банковите канали на продажби в Италия и Франция.

Оперативният резултат регистрира рекорден растеж от 7.9% до 6.9 милиарда евро, за което способства диверсифицирането на източниците на доходи. Оперативният резултат в „ Общо обезпечаване “ нараства доста с 15.8% до 2.9 милиарда евро. Комбинираният коефициент се усъвършенства до равнище от 94% вследствие на по-ниския коефициент на щетимост. Това се дължи най-вече на по-значимия резултат от дисконтиране, който компенсира забележителното влияние от естествените бедствия.

Групата се намира в един от най-силните си интервали като доходоносен състезател в региона на застраховането и ръководството на активи. Бъдещият триумф на Generali ще бъде подсилен от придобиванията на Conning и Liberty Seguros “, разяснява основният изпълнителен шеф на Група Generali Филип Доне.

Оперативният резултат на сегмента „ Животозастраховане “ пораства с 1.7% до 3.735 милиарда евро. Маржът на сегмент „ Нов бизнес “ нараства до 5.78%. Оперативният резултат на сегмент „ Управление на активи и благосъстояние “ се усилва с 4.9% до 1 милиарда евро с помощта на позитивния принос на Banca Generali.

Оперативният резултат на „ Холдинг и други бизнес сегменти “ се усъвършенства до -320 млн. евро (-339 млн. евро за 2022 г.).

Коригирания чист резултат доближава до рекорден размер от 3.575 милиарда евро, което е растеж с 14.1%. Това е резултат главно от подобряването на оперативния резултат и идва в резултат на диверсифицирането на източниците на облага. Също по този начин принос за растежа имат еднократната финансова облага, обвързвана с продажбата на неподвижен парцел в Лондон в размер на чисто 193 млн. евро след налози и еднократен разход за преструктуриране в Италия (около – 165 млн. евро след данъци), както и  резултатът от отписването на притежавани активи с закрепен приход в Русия, в размер на 71 млн. евро регистрирани през 2022 г.   

Нетният резултат се усъвършенства до 3.747 милиарда евро (2.235 милиона евро за 2022 г.), в следствие и от финансова облага от продажбата на Generali Deutschland Pensionskasse (255 млн. евро).

Капиталовата позиция остава солидна с коефициент на кредитоспособност на ниво от 220% (221% за 2022 г.), с помощта на забележителния принос от генерирането на капитал. Активите под ръководство на Групата са в размер на 655.8 милиарда евро (+6.6% спрямо 2022 г.).

Предложеният дял на акция от 1.28 евро (+10.3%) удостоверява мощната ориентировка на Групата към възнаграждаване на акционерите и реализира кумулативната цел за дивидентите за интервала 2022-2024 година

Акционерният капитал на Групата се усилва до 29 милиарда евро (+8.7% спрямо цялата 2022), като отражение върху него дава изплащането на дивиденти.

Благодарение на мощната ни финансова и финансова позиция, дивидентите на нашите акционери се усилват “, разяснява още Доне.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР