Общинското ръководство на ГЕРБ в Гърмен свали доверие от кмета

...
Общинското ръководство на ГЕРБ в Гърмен свали доверие от кмета
Коментари Харесай

ГЕРБ сваля доверие от кмета на Гърмен

Общинското управление на ГЕРБ в Гърмен смъкна доверие от кмета Минка Капитанова и реши да отдръпна от поста на заместник-кмет Виолета Цветкова, която е член на ГЕРБ.

Повод за решението е връщането на Капитанова в редиците на Движение за права и свободи. Според ГЕРБ, по този метод тя е подменила вота на хората и е унищожила очакванията им, че общината се е "избавила от неприятните управнически политики ".

В нарочна декларация общинското управление на ГЕРБ напомня, че Минка Капитанова бе определена за кмет на балотажа през 2015 година точно с гласовете на хората от партията на Бойко Борисов. Тогава актуалният кмет завоюва изборите като самостоятелен претендент против Ахмед Башев, който бе подсилен от Движение за права и свободи. Сега обаче Капитанова още веднъж се върна в редиците на Движение за права и свободи и това разгневи досегашните й политически сътрудници.

Ето и цялостният текст на декларацията, която ГЕРБ-Гърмен изпрати до медиите:

"На съвещание на общинското управление на ГЕРБ в Гърмен, което се организира на 14 септември в наличието на Цветан Цветанов, бе разисквана комплицираната политическа конюнктура в общината, подбудена от дейностите на кмета Минка Капитанова и връщането й в редиците на Движение за права и свободи. Тази политическа маневра напрактика подмени вота на хората и унищожи очакванията им, че общината се е избавила от неприятните управнически политики и некомпетентното ръководство, властвало в продължение на 25 години.

Изразена бе паника от протичащото се в сегашния миг. Остро бе наказано държанието на кмета, която си разреши да употребява получените от Министерски съвет спомагателни средства за политически цели, като лиши от финансиране обитаемоте места с кметове от ГЕРБ.

Политическите уволнения и репресивни ограничения по отношение на наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от Движение за права и свободи бяха избрани като дейности от минали времена и столетия, които не кореспондират с демократичните хрумвания на Европейски Съюз, част от който е и община Гърмен.

Общинското управление на ГЕРБ реши да отдръпна от поста заместител кмет Величка Цветкова, която е член на ГЕРБ.
Призоваваме нашите членове и сипматизанти, които са част от общинската администрация, да имат поради обстоятелството, че ГЕРБ със своя декларация отдръпна политическата си поддръжка към кмета, откакто мина към Движение за права и свободи и подмени вота на нашите гласоподаватели, които единомислещо я поддържаха на балотажа през 2015 година и с помощта на които тя е кмет ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР