Общинското дружество Топлофикация-София трябва да предостави информация на Комисията за

...
Общинското дружество Топлофикация-София трябва да предостави информация на Комисията за
Коментари Харесай

КЕВР иска от столичното парно обяснения за двумесечен ремонт

Общинското сдружение " Топлофикация-София " би трябвало да даде информация на Комисията за енергийно и водно контролиране за идния двумесечен ремонт на магистрален топлопровод, който ще остави четири столични квартала без топла вода за два месеца. Парното би трябвало да потърси и благоприятни условия за редуциране на периодите на ремонта.

Това се споделя в известие на енергийна регулатор. Намесата на комисията в тази ситуация е предизвикана от недоволството на живеещи в кварталите " Студентски град ", " Дървеница ", " Витоша " и " Малинова котловина ", които по проект ще останат без топла вода от 15 юни до 15 август.

Ремонтът визира всички общежития в " Студентски град ", постройките на няколко университета. Без топла вода ще остане и онкологичната болница в " Дървеница ". Засегнати са още хотел, детският музей " Музейко ", няколко дипломатически резиденции, измежду които тези на Белгия, Испания и Аржентина, както и други публични здания и всички клиенти в жилищни сгради.

Срещу дългия ремонт има петиция, проведена от студенти, за които няма опция на централното топлоподаване. Те ще останат без топла вода в разгара на лятото, по време на сесии, както и в изискванията на зараза от ковид. В понеделник от управлението на " Топлофикация " обясниха, че няма по какъв начин да създадат ремонта, без да спрат водата на толкоз хора. Невъзможно било да се свърши работата и за по-кратко време.

" В тридневен период " Топлофикация - София " ЕАД следва да показа на КЕВР информация за технико-икономическата аргументация на плануваните строително-монтажни действия, нуждата от тяхното осъществяване, в това число и да обясни осъществената подготовка на разрешенията за градеж и подписаните контракти с компании –изпълнители. От сдружението е изискана информация за броя на засегнатите абонатни станции и броя на клиентите в засегнатите квартали ", оповестиха от енергийната комисия във вторник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР