Общинско предприятие Паркстрой“ предостави на 10 детски градини в Разград

...
Общинско предприятие Паркстрой“ предостави на 10 детски градини в Разград
Коментари Харесай

ОП “Паркстрой“ – Разград предостави на детски градини и кметства 5000 стръка цветя

Общинско дружество „ Паркстрой “ даде на 10 детски градини в Разград и на кметствата в общината общо 5000 стръка пролетно-летни цветя.

Растенията са от личен разсад на предприятието. Кълняемостта и успеваемостта на производството тази година е била по-висока, за обновяване на повредени от метеорологичните условия растения в градинките в регионалния град ще се употребяват 1400 стръка от личния разсад, останалите са над моментните потребности, по тази причина взехме решение да ги предоставим на детските градини и кметствата – изясни шефът на Оперативна програма “Паркстрой “ Иван Борисов. Цветята са от типовете теменужка и паричка.

По 300 стръка към този момент са получили кметствата в Черковна, Липник, Стражец и Радинград, следва и останалите кметове да посетят базата на общинското дружество, с цел да получат растенията, които да засадят в градинките в селата си. От ДГ “Приказка “ стартира раздаването на разсад за десетте детски градини в регионалния град, те са декларирали сред 50 и 200 стръка. При даването им господин Борисов посъветва чиновниците да употребяват хубавото време и още през днешния ден или на следващия ден да засадят растенията и да оформят цветните градинки в двора на образователните заведения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР