Общинският съветник от БСП Николай Николов предложи да бъде поставена

...
Общинският съветник от БСП Николай Николов предложи да бъде поставена
Коментари Харесай

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов предложи да бъде сложена 360-градусова камера до пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев “ при пресечката с ул. „ Дамян Груев “ за справяне с травеститите.

От Столична дирекция на вътрешните работи ще създадат профилирани акции за определяне на нарушавания в региона, само че желаят и сигнали от жители, по които да работят, заяви пред „ Труд “ шефът на Постоянната комисия по публичен ред и сигурност в Столичния общински съвет Иван Илиев.

„ Имахме през днешния ден първа точка в комисията по сигурност, 6-месечен отчет за дейностите на Столичната дирекция за вътрешните работи за запазване на публичния ред. В рамките на полемиката по отчета, сътрудника от Българска социалистическа партия Николай Николов повдигна въпроса във връзка с травеститите. Това, което го има като ангажимент от Столична дирекция на вътрешните работи е да създадат профилирани акции, с цел да открият дали има проблеми и нарушавания. Те чакат и писмени сигнали от страна на живущите. В взаимозависимост от това, къде е осъществено нарушаването, дали тези хора са ситуирани в етажните собствености или на публично-общинска благосъстоятелност като тротоари и градинки, те взимат отношение по разнообразни сигнали. Когато нарушаването е в границите на етажната благосъстоятелност, тогава някой от тази етажна благосъстоятелност би трябвало да подаде сигнал “, разяснява Илиев.

По данни на Столична дирекция на вътрешните работи, при тях от много време не са постъпвали такива сигнали за нахлуване в етажните собствености и наподобява, че казуса е решен на територията на близката градинка.

Николай Николов разгласи, че е изискал да бъде сложена 360-градусова камера до пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев “ при пресечката с ул. „ Дамян Груев “, през която да бъде следено спазването на публичния ред. „ Предложението ми е по отношение на разрешаването на казуса с травеститите, които се събират всяка вечер навръх това място, изясни той. Бях сюрпризиран да чуя от зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов, че не знае за пожара, който провокираха травестити в изоставената винарна на ул. „ Позитано “ тъкмо преди месец. Още по-странно ми беше изказванието му, че нямало проблеми с травестити в региона на Министерство на земеделието. Старши комисар Златанов сподели, че не били постъпвали сигнали от жители, които да се оплакват от наличието им. По това той съди, че няма проблем. А травеститите са там всяка вечер и в случай че мине патрул, може да ги види “, сподели Николов.

Той възрази и против възбраната за каскади с колела, ролери и скейтборд върху бордюри и стъпала. Днес тя отпадна от плана за Наредба за публичния ред на територията на Столична община. В момента наредбата се гледа в комисии на общинския съвет. Според точка от нея, санкция от 100 до 300 лева за първо нарушаване чака правещите каскади с ролери, колела и скейтборд отвън избраните за това места. Предстои да бъде уредено кои ще са тези места, като на тях ще бъдат построени специфични рампи за каскадите.
„ Днес в комисията имахме доста сериозен спор с представителите на скейтбордистите, Направление архитектура и градоустройство и другите общински съветници и се обединихме към един релативно чист текст, който ясно демонстрира какво може и какво не може да се прави. Идеята е по явен метод да заявим от една страна, че правенето на каскади въобще не е неразрешено, само че то не може да се случи на съответните инфраструктурни детайли от общинската благосъстоятелност. Приели сме компромисен вид на текст, в който всички дадохме оферти “, разяснява Илиев.

Текстът, завършен в комисията през днешния ден, не разрешава каскади да се вършат на парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудвани уреди на детски площадки, сложени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за публично прилагане. На местата, които не са избраните от общината, искащите ще могат да карат скейт, ролери и колело умерено и без да вършат каскади. Дефиницията за каскада, призната в новия текст, е „ акробатически номера с рискови скокове наподобяващи рухване “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР