Общинският съветник от Атака Борислав Иванов, сътворил скандал със свалянето

...
Общинският съветник от Атака Борислав Иванов, сътворил скандал със свалянето
Коментари Харесай

Зам.-шефът на СОС подава оставка заради украинското знаме, Възраждане обяви, че не е неин член

Общинският консултант от " Атака " Борислав Иванов, сътворил скандал със свалянето на украинското знаме от фасадата на Столична община, разгласи, че ще подаде оставка като зам.-председател на Столичния общински съвет и като началник на комисията по публичния ред. Общинарят се разкая за държанието си, откакто тази заран проникна маскиран в кметския кабинет и на балкона в опит да смъкна флага. И съобщи, че не е срещу Украйна, само че не счита за редно непознат байрак да виси от балкона на кмета. Той смъкна от профила си и фотографията, на която главата му е маскирана при нахлуването в Столична община сутринта.

" Председател съм на комисията по публичен ред и сигурност, и съзнавам акта на самото събаряне на знамето, че е неправилно, само че аз го върша кардинално. Ще предложа на сътрудниците в Столичния общински съвет (СОС) да гласоподават оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както реши. Готов съм да поема политическа отговорност за дейностите си ", съобщи за Българска телеграфна агенция общинският консултант.

Той сподели, че е подготвен да си подаде оставката и като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност.

По-рано през днешния ден от групата на ГЕРБ ии " Демократична България " излязоха с позиции против постъпката му и му желаеха оставката.

" Не съм срещу знамето, не съм срещу Украйна, смятам за неправилно байрак на непозната страна да виси от балкона на кмета на Столичната община ", съобщи Иванов. Той напомни, че още, когато болшинството в СОС взе решението за слагане на знамето, той не е застанал нито против украинската, нито против съветската страна и е споделил, че не е мястото тук в СОС, общинските съветници да показват мнението си по външнополитически въпроси и да поставят разграничителни линии сред хората. " Има голям брой спорове в интернационален проект, по които не е наша работа да показваме мнение ", разяснява общинският консултант. По думите му това би трябвало да се прави в Народното събрание.

Иванов заяви, че другата сряда ще занесе украинското знаме на първото съвещание на Народното събрание, почтително сгънато ще го сервира на Костадин Костадинов, водачът на " Възраждане ", с цел да може той алегорично да го занесе на посланика на Украйна и да покаже, че не сме срещу Украйна, ценим техните знаци, само че сме срещу окачването му на фасадата на Столичната община.

На последната сесия на СОС Борислав Иванов напусна политическата партия, от която е определен за общински консултант - " Атака " и изрази желанието си да се причисли към партия " Възраждане ". Тя обаче не е показана в СОС.

В същото време от " Възраждане " разпространиха известие до медиите, в което отхвърлиха Иванов да е техен член и се разграничиха от акцията му. " Във връзка с появилите се изявления в медиите ви уведомяваме, че столичният общински консултант Борислав Иванов не е подавал молба за участие в деловодството на " Възраждане ", се споделя в позицията.

" Ако такава бъде подадена от него, то същата ще бъде прегледана от националното управление в едномесечен период, както е посочено в устава на политическата организация ", изясняват от партията на Костадин Костадинов.

" Всички дейности на Борислав Иванов от днешния ден са напълно негова самодейност и не са съгласувани нито със софийското, нито с националното управление на " Възраждане " ", се показва в известието на партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР