Общинският съветник Иван Таков каза, че не можеш да призоваваш

...
Общинският съветник Иван Таков каза, че не можеш да призоваваш
Коментари Харесай

Групата на БСП в СОС поиска оставките на Вяра Тодева, на нейния заместник и на Трайчо Трайков

Общинският консултант Иван Таков сподели, че " не можеш да призоваваш за разсъдък, откакто близо до тук се прави безвластие от страната в лицето на регионалния шеф, зам.-областния шеф и районния кмет. Това безсрамие можеше да бъде спряно от кмета, който не е просто глух очевидец на събитията, разяснява Таков. Според него Терзиев има право това, което се прави нелегално, да го спре.

Таков напомни, че още на 14 декември от Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " (ГД ИОКН) към Министерство на културата са разпоредили неотложно да бъдат спрени всички действия по ремонт на Паметника на Съветската войска. Още в четвъртък предходната седмица е трябвало да бъдат прекъснати всички действия по рязането на монумента, изясни той. Това обаче не се случи и в нарушаване на закона в петък беше отрязана и свалена част от още една от фигурите, уточни Иван Таков.

От " Българска социалистическа партия за България " споделиха, че са подали сигнали и питания до Прокуратурата и до всички държавни институции, имащи отношение и носещи отговорност за протичащото се с Паметника на Съветската войска, съобщи Иван Таков. Той уточни, че от " Българска социалистическа партия за България " ще упорстват виновниците да ремонтират паметника за тяхна сметка и да го приведат във типа, в който беше преди да стартира демонтажът.

По отношение на СОС Таков, сподели, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не престават да работят, имат пет готови отчета, един от които за положението на комуналните сдружения. Но повече от три седмици нямаме никакъв отговор по тях, уточни Таков.

Целта, съгласно Иван Таков, е да се направи на локално равнище националната " сглобка ", което най-вероятно ще стане след Нова година. Таков сподели, че по време на диалозите до момента с " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) от " Българска социалистическа партия за България " са посочили техните цели и са желали да видят тези на отсрещната страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР