Общинският съветник и журналист Иво Божков с победа над фирмата

...
Общинският съветник и журналист Иво Божков с победа над фирмата
Коментари Харесай

Иво Божков спечели делото срещу “Трейс”

Общинският консултант и публицист Иво Божков с победа над компанията “Трейс”. Битката беше поведена от компанията, която преди към година упрекна Божков и още 12 други медии, че са сринали престижа им. Според юристите на “Трейс” отрицателната медийна акция е довела до срив на акциите на компанията.

В последна сметка обаче съдът се произнася в интерес на журналиста. Парите, които компанията му дължи, общинският консултант ще раздаде да разнообразни дела, свързани с децата.

Ето какво е решението на съда по делото с номер 68845:

ОТХВЪРЛЯ предявения от [фирма], ЕИК[ЕИК], против И. Н. Б., ЕГН [ЕГН], иск с правно съображение член 45, алинея 1 Закон за задълженията и договорите за наказание на ответника да му заплати сумата от 20000,00 лв. (предявен като непълен от общо 111111,00 лева), представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди – последица от осъществена от ищеца обява в профила на ответника в обществената мрежа „ Ф. “ с текст: „ Знаете ли за какво Т., както и другите до гибел познати компании печелят огромни публични поръчки? Защото спонсорират предизборните акции на ВСИЧКИ политически партии! “, ведно със законната рента от датата на деликта (28.08.2018г.) до окончателното ѝ погашение.

ОСЪЖДА [фирма], ЕИК[ЕИК], да заплати на И. Н. Б., ЕГН [ЕГН], на съображение чл.78, алинея 3 Граждански процесуален кодекс, сумата от 1500,00 лв., представляваща разходи по делото за адвокатско заплащане.

Решението предстои на обжалване пред Софийския градски съд с въззивна тъжба, подадена посредством Софийския областен съд в двуседмичен период от известието. Решението, на съображение член 7, алинея 2 Граждански процесуален кодекс, да се заяви на страните.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР