Общинският съвет във Варна трябваше няколко пъти да се събере

...
Общинският съвет във Варна трябваше няколко пъти да се събере
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Общински съвет- Варна трябва да има становище за замърсяването на езерото, не да мълчи

Общинският съвет във Варна трябваше няколко пъти да се събере и да разисква проблема със скъсания тръбопровод във варненското езеро, разяснява в предаването „ Позиция ” водачът на Горско стопанство на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

„ Без значение какъв брой неуместна е тематиката, този проблем би трябвало да се взема решение в пленарната зала. Ние сме парламентарна република- Народното събрание и общинските препоръки са тези, които взимат решения ”- сподели още Гуцанов. Той изрази противоречие, че общинската администрация не разполага с документи за оборудването:

" Това са тежки комисии които одобряват какъв да е обект, държавни и общински комисии. Всяка една от тях поставя своя автограф при приемането на даден обект. Абсурд е да не се разполага с документи за толкоз скъпо струващо, стратегическо значимо оборудване, което се поставя под морското дъно. С което пък отваряме тематиката, дали планът е изпълнен както би трябвало. За сходни обекти, самото планиране е задоволително комплицирано, с големи надзорни компании и съм уверен, че е трябвало да бъде изпълнен с избрани метри под морското дъно. Дали е направено по този начин или не е, експертизата би трябвало да се произнесе. Но не да се замаже, каквито основателни съмнения имам. "

Според Гуцанов, най- значимо сега е, повредата да бъде отстранена по най-бърз метод, с цел да може да има естествен живот и летен сезон.Той още един път прикани за изключителна сесия, за която от Българска социалистическа партия Варна са алармирали, че би трябвало да се случи поради актуализация на бюджета.

Той изрази мнение, че икономическите ограничения на държавно и общинско равнище са извънредно несъответстващи.

" Твърдя, че става дума за телевизионни пари, които се раздаваха в ефир, без да стане ясно, от къде идват и къде се насочват средствата.По прословутата мярка 60/40, усвоените, забележете, не декларираните средства, бяха 53 милиона лева- от 7 700 компании, които съставляват 2% от предприятията в България. А за мярката 60/40, министър председателят Бойко Борисов се хвалеше, че е отпуснал 1 милиард лв.. Къде са останалите пари? ", разяснява Борислав Гуцанов.

Според него, ясни са параметрите, че с цел да бъде сполучлива една мярка, усвоените средства би трябвало да са най-малко 20-25%. Какъв коефициент на потребно деяние има мярката 60/40 при тези 25%, риторично попита ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия Варна.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР