Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата

...
Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата
Коментари Харесай

Решиха за новата база на Математическата гимназия във Варна!

Общинският съвет във Варна даде единодушието за продължение на процедурата по създаване на нова образователна база на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Решението беше взето на днешното съвещание на локалния парламент с цялостно единогласие, с 46 гласа " за ".

Предвижда се  модерният кампус да бъде построен върху два парцела – на ул. " Акад. Андрей Сахаров " № 16 и на ул. " Върба " № 24, с обща повърхност от 22 дка. Терените бяха предоставени на Община Варна от страната надлежно през 2016 и 2019 година 5-годишното право на благосъстоятелност върху единия от парцелите изтича през април, а за другия парцел то е изтекло още през 2021 година, по тази причина локалната администрация е длъжна да върне собствеността на страната. Следващата стъпка е провеждането на нови процедури за безвъзмездното придобиване на двата парцела от Община Варна.

Друго решение е Оперативна програма " Паркинги и синя зона " да продължи да ръководи безплатно парцела на Рибарско пристанище – Варна на ул. " Мара Тасева " в кв. " Аспарухово ".

Гласувано бе също неподвижен парцел – обществена общинска благосъстоятелност, находящ се на ул. " Неофит Бозвели "  33, да се даде безплатно за ръководство на ОУ " Цар Симеон I ".

В началото на днешното съвещание беше обявено, че общинският консултант Стелиян Севастиянов е определен за съпредседател на групата на " Продължаваме промяната – Демократична България ". Той ще ръководи групата дружно с сътрудника си Николай Стефанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР